Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

tiistai 21. syyskuuta 2010

hääpainajainen

Yhh, viime yönä näin ensimmäisen kerran tuleviin häihin liittyvän painajaisen. Mikä on sinänsä hassua, koska en oo vähään aikaan touhunnut hääjuttujen parissa. Noh, kenties alitajuntaan ja unimaailmaan löytyi vasta nyt sopiva rako tunkea hääjuttuja kun ne on aiemmin ollu täysillä mielessä päiväsaikaan.

Ei ollu ees näin hieno kampaus unessa.
Painajainen meni jotenkin näin: Oli hääpäivä ja oltiin sulhon kanssa saavuttu juuri kirkkoon valmistautumaan alttarille astelua. Minä lähdin morsiuskammariin ja sulho kirkon etuosaan odottelemaan. Morsiuskammari oli ihan sikaiso, just niinku amerikkalaisissa elokuvissa -kuten Morsianten sota- ja siellä oli hirveesti ihmisiä muttei yhtään mun kaasoa tai tuttua. No, kampaaja alkoi laittamaan mun tukkaa ja siitä tuli ihan nätti mutta tosi löysä ja arkisen näköinen eikä oikeastaan paljonkaan sellainen mitä oon aatellu itelle. Kampaaja oli joku outo tyyppi, ei siis N-kaaso. Halusin sitten nähdä vielä sulhon, kun aikaa oli vielä vähän jäljellä ennen kello kahtatoista. Kun yritin ettiä sitä kirkosta, joku tuli sanomaan että sulho lähti äsken jonnekin. Ihmettelin että mihin ihmeeseen, kun se sitten tulikin jo pääovesta sisään ja sen naama oli ihan tulipunainen niinku se olis juossu lenkin tai jotain. Sulho sano että sen piti käyä ajelemassa vähän aikaa ja mietiskellä. Mä kysyin että mitä sen piti miettiä ja se sanoi, että sitä, haluaako se nyt varmasti mennä naimisiin tässä ja nyt....

Mä menin tietysti ihan paniikkiin ja kaikki unelmat tuntu särkyvän siinä samassa. Lähdin takaisin päin morsiuskammariin ja itkin ihan täysillä siellä että sulho ei ehkä haluakaan mennä mun kanssa naimisiin. Kukaan ei tuntunu tajuavan siellä ku kukaan ei edes oikeen lohduttanu mua. Sitte sulho tuli ovelle ja sanoi, että kyllä se kuitenki haluaa mennä naimisiin ja meni takaisin kirkon etuosaan seisoskelemaan. Mulla oli kuitenki jo lähteny kaikki fiilikset ja onnellisuuden tunne ja into siitä että se noin pahasti alko epäröimään hääpäivänä, minuutteja ennen h-hetkeä. Kattelin siitä ovelta vieraita, jotka valu kirkkoon istumaan ja tajusin, etten tunne yhtäkään niistä, en nähny yhtään tuttua ja vieraita näytti muutenki olevan joku 150-200 henkee valumassa kirkkoon.

..eikä näin hieno meikki.
No sitten kello alko näyttää viittä vaille kakstoista ja mä päätin vaikka olin tosi surullinen ja sydän särkyny, että pitäähän se nyt mennä naimisiin kun tänne on noin paljon tullu vieraita ja nähny paljon vaivaa tullakseen ja mekin ollaan nähty paljon vaivaa. Sitte sanoin meikkaajalle morsiuskammarissa, että äkkiä tee meikki viiteen minuuttiin! Sitten sitä lähdettiin kirkon käytävää kohti ja mä etsin katseellani iskää. Kunnes yhtäkkiä tajusin, etten ollu nähny iskää tai äitiä tai ketään tärkeetä vierasta ollenkaan. Samassa muistin myös, että me ei oltu sulhon kans ohjeistettu ketään, mihin pitää kirkossa istua eikä huolehdittu sormuksia Viljamille (mun pikkuveljelle joka on sormuspoikana) eikä edes koristeltu juhlapaikkaa edellisenä päivänä! Ihan hirveä paniikki iski ja mietin että mitä hittoa, eihän tää voi olla totta, miten me on jätetty ne kaikki hommat tekemättä ja mitä tää nyt on. Sitten heräsin.

Yäk, en halua enää nähdä painajaisia häistä. Enkä tietty mistään muustakaan. Sitten loppuyön yritin nähä oikeen tietosesti hyviä ja positiivisia hääunia, mutta aina ne meni jotenki mönkään. Esim. jouduttiin vaihtamaan kirkko johonki tarhaan tai sato hulluna lunta ja eksyttiin johonkin jne. Kauheeta.

lauantai 18. syyskuuta 2010

Poliisiratsioita ja hääpukuja

Tännään on ollu tosi jännä ja tosi ennalta arvaamaton ja yllätyksellinen päivä: Aamulla kun ajoin Rikun töihin Virpiniemeen, jouduin kotiin päin ajaessa poliisin yllätysratsiaan. ONNEKSI ne ratsas vaan juoppoja eikä ylinopeutta, mutta kerta se oli ensimmäinen meikäläiselle joutua ratsiaan ja puhallukseen. Päästivät siis jatkamaan matkaa koska oli ainoastaa unihiekkaa silmissä, ei viinaa veressä ;)

Aivan ihana puku!
Seuraavaks lähin kaupungille Neean kanssa ja meillä oli suunnitelmissa käyä Bisketissä herkkuleivoksilla (Neean toinen osa mun synttärilahjasta) ja käyä katteleen sille kenkiä ja varata kummalleki ajat Nissenille. NOH, päätettii sitte mennä pyörähtään Morsiusateljee Katariinassa (!!), koska siellä oli ALE vielä tämän viikon ajan (en tiiä jatkuuko se ens viikolla). Olin iha mielissää ja hypistelin hääpukuja, mutta melkeempä kaikki niistä oli jollain tapaa huonoja. Ilmeisesti liikkeessä oli jäljellä enää huonoja ja vanhan malliston pukuja ja uusia tulee vasta lähempänä joulua. Kuitenkin, siitä innostuneena käytiin vielä siinä Stockan yläpuolella olevassa Glamour morsiuskammarissa ja siellä oli tosi asiakaspalvelun haluinen myyjä, joten päädyin sitte sovittamaan kahta pukua. Oliha se jännää ja siistii! Kumpikaan ei tosin ollut "Se Oikea" puku, mutta kiva oli saada niin sanottu neitsyt-sovittaminen pois alta nii ei tarvi sitte jännittää niin paljon ku lähetää syksymmällä kaikkien kaasojen kanssa katteleen mulle pukua. :) Ja vaikka ois löytynykki just mun näkönen puku, niin olisin silti jättäny sen sinne ja menny uuemman kerran koko kaaso-poppoon kanssa sovittaan ja ihasteleen ennen ku olisin ostanu mitää.

Nyt ainaki tietää, ettei iha heti tarvi lähtee kokeileen pukuja ku siellä oli tosiaan kummassaki liikkeessä 2010-malliston "rippeitä", ja kyllähän mää sen jo melkeempä tiesinkin, mutta oli silti huippua käyä jo "esikatselemassa" ja harjottelemassa sovitusta :D Extempore-jutut on kyllä niin piristäviä ja eipähän ollu sillain että olisin koko aamun jännittäny että "apua tänään sovittaan hääpukuja", vaan yhtäkkiä vaan menin ja sitte se oli siinä ja nyt ei tarvi ennää pää pyöryksissä panikoida ja jännittää (mää kun oon semmonen ekoja kertoja jännittävä ihminen). jeeeee! :) toivotaan vielä, että mulle löytyy Se Oikea Hääpuku.

perjantai 10. syyskuuta 2010

Lepuutusta häähommista from now on :D

Kynttilänjalka häihimme
Johan on vierähtäny turhanki pitkä tovi siitä ku viimeksi sepittelin tänne, mitä häiden suunnittelulle kuuluu. Elikkäs, suunnittelut, ideoinnit ja jopa osat toteutukset on jo tosi hyvällä mallilla. Kiitos siitä oman reippauteni ja puurtamiseni lisäksi kuuluu kaasoille ja tietty sulholle :) On ihanaa, kun kaasoja kiinnostaa meiän häät ja niillä on ehotuksia ja ideoita. Ja on ollu tosi ihanaa ettiä netistä kuvia eri puvuista, kampauksista, meikeistä ja kukkakimpuista sun muusta, niin nyt on iso kasa hyviä ehotuksia, joista voi sitte ens vuoden puolella lähteä ammentamaan ideoita itse toteutuksiin! :)

Tällä viikolla mulla alko vihdoin koulu ja tiedossa on ilmeisen raskas, opintojen täyteinen syksy. Rikulla on kans tapansa mukaan monta rautaa tulessa, joten hääsuunnittelulle ei jää kauheasti aikaa nyt syksyllä. Osaksi just sen takia oonki tämän reilun kuukauden tehny hullun lailla suunnitelmia, ottanu ehotuksia ja ideoita vastaan ja työstäny niitä mun ja Rikun näkösiksi, koska tiesin, että sitten ku mulla koulut alkaa, nii aika ei riitä, eikä varsinkaan energia ja into, tehä häähommia.

Nyt on siis kaikki tosi hyvällä mallilla, joten me aateltiin, tai no päätettiinkin jo, Rikun kanssa, että tästä etteenpäin sanotaan bestmaneille ja kaasoille sekä muille asioista tosi paljon kiinnostuneille, että nyt häistä puhuminen STOP ja maholliset ideat ja ehotukset voi heittää Facebookiin mun tekemään (Neean keksimään, iso kiitos siitä, helpottaa varmasti ainaki mun ja Rikun hommia!) Marisan ja Rikun hääsuunnitelmia -ryhmään. Lisäksi sitte jos pari kertaa tän syksyn aikana kokoonnutaan pitämään ydinjoukon kesken sellaista hääsuunnittelupalaveria, niin siellä käydään läpi ja kerrotaan muille, että mitä ollaan sulhon kanssa tehty ja päätetty ja suunniteltu. Siellä voi myös ihmiset ehotella omia ideoitaan meille, jos haluavat. Meiän mielestä ainaki iha älyhyvä idea!

Tällä tavalla a) säästetään sekä omien että kavereiden hermoja ku ei joka treffauskerralla höpistä häistä, b) saadaan sulhon kanssa keskittyä täysillä meidän vaativiin opintoihin (ja Riku töihin myös) ja c) mun ja Rikun ei tarvi selittää samaa asiaa kymmenelle eri ihmiselle erikseen, vaan voidaan siellä hääsuunnittelupalaverissa aina kertoa kaikille yhtä aikaa, että missä mennään, jne.

Ainaki eilen, ku olin koulussa, nii tajusin sen vielä varmemmin, että ei tästä koulunkäynnistä tuu yhtään mitään jos toiselle kädellä tekee opiskelujuttuja ja toisella suunnittellee häitä. Keväällä voi sitte suunnitella iha rauhassa, ku on vähemmän opintoja, enemmän aikaa ja häät lähempänä.

Laitan tähän vähä Check-listaa, eli listaa niistä asioista, jotka ollaan jo Rikun kans hoidettu tai ainaki alotettu/tehty osaksi jo valmiiksi:

* Kirkko
* Juhlapaikka
* Pitopalvelu
* Kampaaja
* Meikkaaja (varmistuu keväällä)
Aika nätti kampaus (paitsi ei nuo kukat)
* Vieraslista (voi tietty tulla tai poistua ihmisiä sen mukaan, miten ollaan Rikun kans ihmisten kanssa tekemisissä: Ei oo kiva kutsua semmosia ihmisiä (lähinnä kavereita) häihin, joitten kans ei oo ollu tekemisissä koko vuonna.) :(
* Budjetti
* Hääyön viettopaikan varaus
* Kaasojen ja bestmanien valitseminen ja pyytäminen
* Kutsutekstin valinta (tulee lyhyt, kaunis runo ja kutsu. Näitä tekstimalleja etin useampana yönä netistä monta tuntia.. :D)
* Lahjalistan laatiminen (aloitettu on :D)
* Häämarssin valinta
* Hääauton valinta
* Teemavärin valinta (viininpunainen ja valkoinen sekä tarvittaessa myös kulta)
* Taustalle musiikkia (ruokien ajaksi ja erikseen tanssimusiikkia ja fiilistelymusiikkia. Oon lainannu jonku 30 cd-levyä kirjastosta ja laitellu jo melko pitkää listaa eri tarkotuksiin olevia biisejä, eli aika hyvin tääki homma hanskassa! :D)
* Häävalssin valitseminen (ei ollu vaikeaa, se tulee olemaan meidän biisi eli "Pidä musta kii" elokuvasta Tyttö sinä olet tähti, biisin on kirjottanu Chisu ja on tosi kaunis)
* Valokuuvajan varaus
* Videokuvaajan varaus
* Kutsukortin valinta (tehdään yhden mallikappaleen mukaan, jonka tilasin Nown&Forever -sivulta, ite kortit, eli malli on jo selvillä ja kaikki materiaalit mitä sen tekemiseen tarvii)
* Koristelun suunnittelu ja hankita (on aika pitkällä tuo suunnitteluosuus ja sen flyygelin lisäksi ollaan hankittu kynttilänjalat (kuvassa), johon tulee tuikku, joko kellumaan tai koristekivien ja koristehiekan sekaan.)

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Korttimallin väkertämistä ja flyyyyygeli!

Tännään oli vappaa päivä sekä mulla että sulholla, joten lähettiin kaupungille katteleen tarvikkeita kutsukortin mallikappaletta varten. No nehän löyty pienen etsinnän jälkeen eli kartonkia ja silkkinauhaa ja löyty jottai muutaki -ihan vahingossa eli loistavalla tuurilla! Kuvassa näkyvä pahvista tehty flyygeli löyty Sinooperista melkosella tarjouksella ku halusivat tämän kesän häätavaroista eroon :) Aiotaan pistää ton flyygelin kannen alle hääkarkkeja, joita vieraat voi sitte ite käyä napsimassa sieltä. Siistii!

Lisäksi kävin eilen Now&Forever -nettisivuilta tilaamassa ILMASEKSI niitten kuvaston ja samalla sai tilata kaks näytettä esim. korteista, koristeista tms. -nekin ilmaseksi. Mä tilasin sitten "meidän" kutsukortista ja viininpunaisesta organza-nauhasta näytteet. Tulispa pian nii ois taas kattelemista ja suunnittelemista! :) Nyt herättämään Riku sohvalta ja nukkumaan pikku hiljaa krooooh.