Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Viimeiset koristehankinnat

Häät on jo niiiiiiiin lähellä, ettei enää pitäisi tulla mitään uutta ostettavaa niitä varten -ei ainakaan hääjuhlapaikan koristelua varten! Viimeisimmän koristeluidean sain, kun katselin häävalokuvaajamme ottamia kuvia toisesta hääparista, jotka viettivät juhlaansa samassa paikassa kuin mekin tulemme viettämään. Bongasin kuvista ihanat kynttilälyhdyt juhlasalin portailta (porrasaskelmia "lavalle" on pari kipaletta) ja ne näyttivät ihanan tunnelmallisilta ja toivat tilaan juhlavuutta.

Kynttilälyhty per porras -yksinkertainen & tyylikäs koristus :)

Sellaiset kynttilälyhdyt olivat siis viimeisinä koristeiden toivelistalla ja löysinkin aivan ihanat lyhdyt Prismasta! :) Ja mikä parasta, voimme häiden jälkeen hyödyntää niitä myös oman kotimme sisustuksessa -sopivat sen verran hyvin kotimme värimaailmaan ja tunnelmaan.






Mitäs tykkäätte? :)

Tiedättekö muuten ketään, kenen häihin ei olisi tulossa yhden yhtäkään kynttilää koristeeksi? 
Jotenkin kynttilät on niin helppoja koristeita ja valinnanvaraa & sovellusmahdollisuuksia riittää vaikka kuinka paljon!

torstai 28. heinäkuuta 2011

Sormuksen ikävöintiä

Byääh! Vihkisormus lähti pienennettäväksi ja samalla laitettiin myös mun kihlasormus kiillotettavaksi. Kysyin silmiä räpsytellen Kultajousen myyjältä, että "Oliskohan mitenkään mahdollista saada tätä kihlasormusta jo tänään illalla takaisin?", johon hän tokaisi, että joudun ikävä kyllä odottelemaan molempia sormuksia viikon ajan. VIIKON!?! Olla ilman kihlasormusta viikon ajan? Minä olin ihan järkyttynyt ja meinas jopa alahuulikin alkaa vapisemaan, mutta sulho tokas vaan että "Hahhhah, näkisitpä ilmees!". Kyllä hymy hyyty sulhollaki sitten myöhemmin, ku tallusteltiin kaupoissa käsi kädessä eikä mun nimettömässä näkyny eikä tuntunu sormusta.

Mutta siis: Miten voi olla näin orpo olo ilman kihlasormusta?? En ymmärrä. Onhan se tietenki melkein neljä vuotta (!!!) vasenta nimetöntä jo koristanut ja pidän sitä all the time sormessani. En ota sitä ikinä pois, ellei ole pakko (tai pelkään sen naarmuntuvan, esim. kahvakuulassa). Nytkin oon hipelöiny tottuneesti "sormusta" ja sitte oonkin muistanu ja tajunnu, ettei se oo siinä. Hyi että miten ekana päivänä säikähin joka kerta, että sormus on tippunu jonneki ja menny hukkaan. :S

No, toivon mukaan se viikko menee äkkiä ja saan pian pian PIAN sormukseni takaisin. Mutta on sitä ihminen (nainen?) välillä hölömö tunteittensa ja kiintymystensä kanssa - ja hölmöä on varsinki se, miten johonki esineeseen voi kiintyä niin paljon. Huoh. :D

Onko kellään (ollut joskus) vastaavanlaisia kokemuksia/tuntemuksia?

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Juhlapaikan hääinfo

Kuten postauksestani Koominen tee-se-itse yritys kävi ilmi, en ole mikään lahjakkuus näpertelyn ja askartelun saralla. Itse asiassa en ole koskaan tainnut osata leikata saksilla suoraan -useimmiten en edes silloin, kun paperissa on suora viiva, jota pitkin voi leikata! :D No, however, olen kuitenkin ihan näppärä tietokoneilla tehtävien näperrysten kanssa. Lisäksi tykkäänkin siitä melkoisen paljon (silloin kun on aikaa väkertää niiden parissa). Häitä varten on tullut taiteltua niin kutsu-, paikka- kuin menukorttienkin tekstit sekä etsittyä netistä sopivat fontit niihin. Muutakin pienempää näperrystä on tullut tietokoneella harrastettua häitä varten, mutta yksi suurimmista tekeleistä on nyt (tai no, oli jo kesäkuussa) valmis. Minulla onkin ilo esitellä -TATTADADAA!- tuotokseni, joka kiinnitetään hääjuhlapaikan seinälle vieraiden nähtäväksi (krhm, ihailtavaksi).
Psst! Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta!


Kyseessä on siis hääinfo. Sen kaikki kolme osaa on tulostettu A4-paperille, jonka jälkeen paperit on skannattu suuremmiksi A2-papereille. Jälki ei ehkä ole erinomainen, mutta ei sen tarvitsekaan. Hyvin se ajaa silti asiansa! :)



Oikeanpuolimmaiseen osioon on merkitty istumajärjestys ja iso kuvakollaasi minusta ja sulhosta.


Keskimmäisessä osiossa näkyvät vihkimisseremonian ja hääjuhlan päähenkilöiden tietoja ja nimiä sekä hääpäivän aikataulu pääpiirteittäin.
 


Vasemmanpuolimmainen osio toivottaa vieraat tervetulleiksi häihin. Tässäkin osiossa on iso valokuvakollaasi minusta ja sulhosta (tosin tietty eri kuvilla kuin oikeanpuoleisessa osiossa).

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Aikainen lintu madon nappaa!

 ..vai miten lie sanonta kuuluukaan. :D  Olen tässä kesän aikana pistänyt (huojentuneena) merkille, että jos en olisi hoitanut kaikenlaisia häihin liittyviä askareita, suunnitteluita, varauksia, jne hyvissä ajoin (ja joitain niistä jopa TODELLA hyvissä ajoin!), voisin olla tällä hetkellä melkoisen stressaantunut ja kiireinen morsian! Ja tämän oivalluksen olen kokenut kesän aikana useaan otteeseen. Valveutuneena morsiamena haluankin välittää nämä tärkeimmät (ja ehkäpä myös stressiä huomattavasti helpottavat) havaintoni teille, hyvät kanssamorsiamet. Tässä siis muutama vinkki, neuvo ja kehotus niille morsioille, joiden häät eivät ole jo oven takana kolkuttelemassa, vaan jotka jopa saattavat ehtiä hyötyä oivalluksistani:
  1. Älä ajattele hääinnostuksissasi tekeväsi jotain liian aikaisin. Kuka sen määrittelee, mikä on liian aikaisin? Sinä itse ja innostuksesi suunnitella ja toteuttaa unelmiesi häitä.
  2. Vaikka tekisit listoja KAIKISTA mahdollisista asioista, joita häitä varten täytyy tehdä ja olisit tehnyt ne kuukautta ennen häitä, törmäät kuitenkin hääaskareisiin, joita et ollut osannut ennakoida. Älä siis jätä mitään (tiedostamaasi hoidettavaa asiaa) viime tippaan.
  3. Kiireinen arki voi usein viedä jopa häitään hyvin innokkaasti suunnittelevan morsion energian ja motivaation. Älä siis jätä hyvää inspistä käyttämättä -varsinkaan jos sinulla on aikaa sen toteuttamiseen. Täytyy takoa, kun rauta on kuumaa.
Edellä mainitut vinkit liittyvät lähinnä hääsuunnittelun aikataulutukseen ja hääaskareiden tekemiseen. Toki muitakin vinkkejä löytyisi, mutta näitä asioita olen itse pyöritellyt viime aikoina päässäni.

Toivottavasti jollekin näistä vinkeistä on hyötyä! :)

Ai niin! Täytyykin soittaa äidille ja kysyä, olisiko hänellä jotain hienoa kakkulapiota lainata häitä varten. Meillä kun on melko tavis lapio.. Niin joo, ja kihlasormus pitäisi käyttää kiillotuksessa! Jep, näitä älynväläyksiä ja hoksauksia tulee harva se päivä.

Be ready in time and then  -relax!

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Koominen tee-se-itse yritys..

Hehheh, nyt saa NAURAA! :D Oli ihan pakko kirjoittaa ja etenkin näyttää kuva mun hieman epäonnistuneesta askartelutekeleestä. Kaikki kun yleensä tekevät juttuja hienoista ja onnistuneista DIY-projekteistaan, niin minä ajattelin nyt sitte vähän muuttaa kaavaa ja postata jutun epäonnistuneesta ja ei-niin-hienosta hääkoristeesta. Tarkoituksena oli siis saada tällaisia simppeleitä koriste"ruusukkeita" hääautoa varten:


Emme olleet pahemmin muita koristeita hääautoon kiinnittää ja näyttää nyt vähän siltä, ettei edes nämä pääse hääauton kyytiin! :D :( Ostin siis Sinooperista viininpunaista nauhaa (en tiiä mitä materiaalia, mut nauhaa kumminki) ja sain mukaani KUULEMMA HELPON ohjeen ruusukkeiden tekemistä varten. Hmm. No, tässä lopputulos (kahden eri äherrysyrityksen jälkeen), joka ehkä kertoo meikä-morsiamen näpertely- ja askartelutaidoista:




Any comments?!? :DD

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kuulumisia

Jotenkin sitä luulis, että kun on enää muutama viikko häihin, olis edes vähäsen tuli pehvan alla. MUTTA EI. :D Täällä sitä on köllötelty auringossa, syöty herkkuruokia, kyläilty kavereiden kanssa puolin ja toisin, mökkeilty ja tänään käytiin sulhon kanssa päivän reissu Kokkolan asuntomessuilla. Olihan siellä ihania taloja toisensa perään ja vielä ihanampia sisustuksia! Mutta kyllähän sen tiesi (ainakin jossain mielen perukoilla), että asuntomessuille ku lähtee unelmataloja tiirailemaan, tullee hinku ruveta suunnittelemaan ja rakentamaan omaa taloa. Ehkäpä muutaman vuoden päästä sitten. :)

Onneksi ollaan kuitenkin saatu aikaiseksikin jotain (siis häihin liittyvää ;) ! Meidän häissähän ei ole bändiä soittamassa, joten olen (HOX! sanamuoto; yksikön ensimmäinen persoona) tässä kohta vuoden kuunnellut, metsästellyt ja valinnut erilaisia biisejä hääjuhlamme soittolistoille. Tästä aiheesta olen postannut joskus kaaaaaaaaaaauan sitten, joten voisin vähän kerrata, millaista musiikkia meidän häissä tullaan kuulemaan.

Linkin Park on mun ja sulhon ehdoton lempparibändi, joten tätä tullaan takuulla kuulemaan häissä -vaikkei poikien musiikki mistään hempeimmästä päästä olekaan.

Ruokailujen ajaksi olen valkannut rauhallista musiikkia (siis musiikkia ilman laulua). Muulle "tyhjälle ajalle" olen puolestaan tehnyt tunnelmointi-kansion, jossa on rauhallista musiikkia (sekä laululla että ilman). Iltaa varten on tunnelmointi-biisien lisäksi luvassa biletystä varten omia kipaleita. Pyrin aluksi siihen, että kaikki hääjuhlissamme soitettava musiikki olisi jollain lailla rakkauteen ja/tai häihin, mutta kyllä sieltä osa biiseistä on jotain ihan muutakin.. :D Olisi mennyt liian lässyksi, jos pelkkiä hempeitä rakkausballadeita oltais koko päivä (jouduttu) kuunneltu.


Ruokailumusiikki
Elokuvien soundtrackeja (Pride & Prejudice, Silk, Atonement, P.S. I Love You, Brokeback Mountain, The Brothers Grimms, Little Women, The Lord of the Rings, Notting Hill yms.)
Balettisävellyksiä (Tchaikovsky, Mackerras, Wodsworth)
Bachia (albumilta 'Bach Concertos')

Harrastin nuorempana 7 vuotta balettia, joten halusin sen mukaan häihin musiikin muodossa.


Tunnelmamusiikki
Kotimaisia artisteja (Suvi Teräsniska, Katri Ylander, Juha Tapio, Samuli Edelmann, Neon 2, Happoradio, Dingo yms.)
Ulkomaisia artisteja (Seal, Ronan Keating, The Fray, Kelly Clarkson, Nelly Furtado, Bon Jovi, Keane, Anastacia, Jennifer Hudson, Alanis Morissette, Elton John, Linkin Park yms.)

Dingo -tätä kuuntelin jo iiiihan pienenä iskän kanssa.

Yksi tämän hetken suosikeistani!


Biletysmusiikki
Kotimaisia artisteja (Jenni Vartiainen, Neon 2, Negative, Kristiina Brask, Aikakone, I'Dees yms.)
Ulkomaisia artisteja (Fergie, Seal, Timbaland, Jason Derülo, Backstreet Boys, Nelly Furtado, Kiss, Kylie Minogue yms.)

Nelly Furtadolla on melkoisen hyviä tanssibiisejä!

Biisilistoilta löytyy niin uutta kuin vanhaakin musiikkia. Halusimme joukkoon vähän nostalgistakin musiikkia lapsuuteemme ja nuoruuteemme liittyen (mm. Dingo, Backstreet Boys, Aikakone). Enemmänkin musiikkia olisi varmasti löytynyt, jos aika ja energiat vain olisivat riittäneet etsiä (ja kuunnella) lisää. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tähän listaan, ei pitäisi ainakaan musiikki loppua kesken, kun sitä on yhteensä yli kahdeksan tunnin verran! :D

torstai 14. heinäkuuta 2011

Alle kuukausi!

Kääk!! Missä välissä aika vierähti niin paljon, että aikaa häihin on enää alle kuukausi?! Pikku hiljaa alkaa pulssi kiihtymään ja jännitys kasvamaan. Paljon ollaan tehty ja vielä on vähän tekemättä. Tällä viikolla ollaan sulhon kanssa harjoiteltu häätanssia (se sujuu jo melko hyvin!), pohdiskeltu hääpäivän aikatauluasioita ja tehty viimeisiä (?) hankintoja häitä varten.

Tänään vietin N-kaason kanssa tyttöjen päivää meillä ja kokeilimme samalla myös hääkampausta vasta hankkimieni pinnien kanssa. Rentoa oli ja mansikoita riitti! :D Lisäksi sain tänään S-kaasolta tekstarin, jossa oli kuva hänen tekemästään hääkirjasta (joka toimii samalla vieraskirjana). Se oli ihana, enkä malta odottaa, millainen sen sisältö tulee olemaan!

Päivät ovat siis täyttyneet enemmän tai vähemmän hääjutuista. Onneksi lähdemme sulhon kanssa viikonloppuna mökkeilemään muutamaksi päiväksi, niin saa vähän tuuletettua häähumun täyttämää päätä ja mahdollisesti myös rentouduttua ja ottamaan tätä kesälomaa jopa ihan loman kannalta ainakin sen mökkeilyn ajan.. :)

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Hääunia

Viime yönä tuli taas nähtyä häihin liittyvä uni -ja yllätys yllätys se oli enemmän painajainen kuin mukava uni. Oli hääpäivämme aamu ja minä lähdin kiireellä jonnekin sovittuun paikkaan pukemaan hääpukuani päälle. Olimme unohtaneet sulhon kanssa pakata kaikki tavarat valmiiksi ja kun pääsin perille sinne sovittuun paikkaan, huomasin että hääkenkäni ja muut tarvikkeet jäivät kotiin. Aloinkin heti ihmettelemään, miten ihmeessä emme olleet tajunneet laittaa edellisinä päivinä tavaroita lähtövalmiiksi.

Kun hääpuku oli päälläni, minulle tuli kauhea vessahätä, joten lähdin ystävieni U:n ja M:n avustuksella kierreportaita alas wc:tä kohti. Ystävä M kuitenkin piti laahusta liian kireällä takanani kävellessään, että alhaalla huomasin pukuni repeytyneen jostain vatsan seutuvilta pienen kaistaleen verran. Samalla se oli tehnyt puvusta löysän ja huonosti päälleni istuvan. Soitin sitten paniikissa S-kaasolleni, joka olikin jo tulossa paikan päälle autolla. Hän alkoi kuitenkin selittämään jostain ruuasta, jonka hän olisi halunnut ottaa kokonaan mukaan, mutta muut tytöt olivat sanoneet, että "Ota vain osa mukaan". :D Lopulta kuitenkin sain sanottua S-kaasolleni, että nyt on hätä ja hän sai onneksi kutakuinkin rauhoiteltua minut (S-kaaso on ompeluvastaavana hääpukuni suhteen).

Odottelin vielä hetken muita ihmisiä ja hämmästelin uudestaan unohtuneita tavaroitani. Jossain siinä main taisin alkaa tajuamaan, että tämä on taas sellaista hääunta, jossa olen unohtanut jotain enkä voi ymmärtää, miten olen saattanut unohtaa sen. Sitten jo heräsinkin. Lääh. Helteistä viikkoa kaikille! :D

sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Askartelu Mission COMPLETED!

Muutaman työntäyteisen päivän, kirosanojen, onnistumisen hetkien ja sulhon (hetkittäisen) avun jälkeen kaikki paikkakortit ja menu-ohjelma-pöytänumero -kolmiot ovat vihdoinkin valmiit! Jee! :) Oon lopputulokseen ihan tarpeeksi tyytyväinen, näillä helteillä ei oikein tuo perfektionistinen puoleni ole noussut kapinaan vähän vinoista tekeleistä tai eri kokoisista paloista yms. :D

Paikkakortit






Kolmiokortit

Pöytänumerot (joista nro 3:n leikkasin vahingossa liian pieneksi)

Menu
 Punaisia strasseja (Menu)
Ohjelma
Punaisia strasseja täälläkin (Ohjelma)

lauantai 9. heinäkuuta 2011

The Hiuskoru

Reilut puoli vuotta oon katsellut mitä erilaisempia ja ihanampia hiuskoruja hääpäivää varten, mutten ole osannut päättää itselleni ja hääkampaukseeni sopivaa korua. Siksipä pyysinkin N-kaasoani apuun - ja hyvä että pyysin, sillä löysimme ihanat hiuspinnit heti ensimmäisestä kaupasta, jossa kävimme!

Hääkampaukseni saa siis nyt seurakseen viisi (onnenlukuni! ;D) pinniä. Tiaraa en missään vaiheessa edes harkinnut, enkä myöskään mitään kukkahärpäkkeitä. Lähinnä olin miettinyt erilaisia koristeellisia kampoja ja pinnejä. The Hiuskoruihin ihastuin heti, kun näin ne liikkeessä. Toivon mukaan pinnit näyttävät yhtä hienoilta myös hääkampauksessani! :) Harmi, etten saanut parempia ja tarkempia kuvia ei-niin-huippulaadukkaalla kamerallani:

Hiuspinnit löytyivät Romeo&Julia -liikkeestä.

Pinnien keskellä olevat helmet ovat niiiin ihanat!

The Hiuskorut kuvassa vasemmassa alanurkassa. (Kuva: Romeo&Julia)

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Romantic After-Wedding-Getaway

Virallinen (pitkä, ulkomaille suuntautuva) häämatkamme ajankohta lienee jossain kohtaa vuotta 2012, mutta häiden jälkeen suunnistamme toki muutamaksi päiväksi romanttiselle lomalle jonnekin piilopaikkaan (Suomessa) aivan kaksistaan. Olemme nyt sulhon kanssa löytäneet ja valinneet piilopaikkamme, joka vaikuttaa kaikin puolin ihanalta, romanttiselta ja rentouttavalta paikalta honeymoonilaisille. :) Tapoihin kuuluen en paljasta matkakohdettamme, mutta sen verran voin vihjaista, että piilopaikassamme on melko suuressa osassa vesi-elementti poreammeineen ja saunoineen. ;)