Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

perjantai 6. toukokuuta 2011

Neljät Häät - Omat Häät

Paljon on puhuttu (eikä suotta!) Suomen versiosta häärealitysta Neljät Häät. Kaksi jaksoa on vasta tullut ulos, mutta molemmat ovat herättäneet paljon keskustelua, ajatuksia ja ideoitakin ne ovat varmasti monille tuoneet.
Jokainen varmaan kiinnitti jaksoissa huomiota vähän eri asioihin. Itse katselin hämmentyneenä ja päätäni puistellen kakkosjakson humalaisia häitä. Meidän häämme ovat alkoholittomat ja juurikin siitä syystä, että kaikki eivät osaa ottaa alkoholia viisaasti -kuten sanottua, "viina on viisasten juoma".


Emme sulhon kanssa halua humala(hakuisia)häitä ja koemme, että koska ryypätä voi vaikka kaikkina 364 päivänä vuodessa jos vain mielii, joten miksi siis täytyisi ryypiskellä elämän suurimpana päivänä? Tämä ajatus heräsi siitä, kun useampi sulhon kaveri puhui siihen sävyyn, että "Eihän häitä voi pitää ilman viinaa".

No, tähän meidän päätökseemme vaikuttaa suuresti KOKEMUS. Olemme nähneet häissä (ja muissa juhlissa, joissa alkoholin ei pitäisi näytellä pääroolia) kuinka aikuiset ihmiset vetävät alkoholia kuin mehua ja viimeistään illalla he makaavat lattialla tai ryömivät pöytien alla. Kauheaa! :D Onneksi kuitenkin suuri osa ihmisistä osaa ottaa alkoholia vähän fiksummin.

Lisäksi emme kokeneet sulhon kanssa, että myöskään tarvitsisimme häihimme alkoholia. Emme käytä paljon alkoholia ja silloin kun käytämme, emme yleensä halaa koko seuraavaa päivää pönttöä ja vanno, ettemme ikinä enää juo. :D

O-ou! Ei näin! :D

Olemme olleet alkoholittomissa häissä ja on mielestäni täysin häävieraista ja hääparista riippuvainen, kuinka hääjuhlat sujuvat ilman alkoholia. Näissä häissä, joissa me olimme, ei kukaan edes kaivannut (ainakaan kukaan ei näyttänyt sitä ulospäin) ilojuomaa ja häät olivat aivan ihanat ja viihtyisät!

Neljässä Häissä nähdyt alkoholittomat häät eivät kyllä kovin viihtyisiltä näyttäneet, mutta jotenkin tuntui sitä katsoessa siltä, että ei varmaan viinakaan olisi pelastaneet sitä tunnelmaa! Jotenkin tuntui, ettei juhliin oltu tehty mitään ohjelmarunkoa eikä mitään suunnitelmia mistään leikistä tai ohjelmasta.

Meidän häämme kestävät vain ilta yhteentoista, joten sen jälkeen hääväki voi varmaankin siirtyä yöelämään kostuttamaan suitaan, mikäli niin mielivät.

..vaan näin! :)

Niin kuin aina, asiasta kuin asiasta voi olla montaa eri mieltä. Esimerkiksi meidän kohdallamme olen kuullut monelta ihmiseltä (yllättäen lähinnä sulhon kavereilta) marinoita ja ihmettelyä siitä, miksi häissämme ei ole alkoholia. Olen itse vinkannut heille nauraen, että "Mikäli tekee tiukkaa olla muutama tunti ilman viinaa, ei ole pakko tulla häihimme".

Mielestäni ei ole kovin asiallista alkaa valittamaan tai kritisoimaan (ellei satu olemaan morsiamen/sulhasen äiti tai isä, koska hehän luonnollisesti ajattelevat saavansa kritisoida ;)) hääparille heidän häistään. Jokaisella hääparilla on kuitenkin oikeus pitää juuri sen näköiset häät, kuin haluavat. Jos ei jotakuta miellytä, hänen ei ole pakko niihin osallistua. Vaikka me emme halua alkoholia omiin häihimme, en silti pidä alkoholillisia häitä huonoina tai typerinä: Pääasia on, että häät ovat hääparin omat häät, heidän näköisensä. :)

6 kommenttia:

  1. Siinähän se minun mielestäni kaikkein tärkein asia tulikin mainittua: että häät (tai mitkä nyt vaan muutkin juhlat) ovat juuri sellaiset kun hääpari / juhlan päähenkilö itse haluaa!
    Vähän näin "työn puolesta" on tullut seurattua tuota sarjaakin... mielenkiinnolla seuraavia jaksoja odottaen... :)

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Teen juttua hääblogeista, niiden pitäjistä ja lukijoista. Suostuisitko vastaamaan kysymyksiini. Anonymiteetistä ei tarvitse luopua jollet halua. ole yhteydessä tiina.sandberg (at) welho.com

    VastaaPoista
  3. Meillä ihan sama homma: ei viinabile-häitä. Me tarjotaan alkumalja ja kaikki muut viinakset saa halutessaan ostaa juhlapaikalta (on a-oikeudet). Meillä myös tarkoituksena pistää pillit pussiin 00.00, jonka jälkeen mahdollisille jatkoille haluavat voivat lähteä, mutta hääpari siirtyy hääyön vietoon ;)

    VastaaPoista
  4. Meillä on pohdinnassa myös että tarjoillaanko alkujuoman lisäksi jotain alkomahoolia. Itse käytetään tosi vähän, muutamia kertoja vuodessa, niin tuntuu aika tyhmältä sitä sitten häihin tuoda.

    Kaverin seuralainen (ollaan tavattu pari kertaa, kutsuja ei olla vielä lähetetty) ensinnäkin olettaa saavansa kutsun ja toisekseen kysyi: "miten te ootte aatellu että me päästän pois sieltä juhlapaikalta kun tullaan sinne autolla." Teki mieli vastata että: "ööö...no sillä autolla??"
    Juhlat pidettään siis maalla, joten auto on ihan välttämätön. Mutta kyseisellä henkilöllä ei sitten tullut mieleen, että alkoholia ei välttämättä tarjoilla lainkaan. Oletti suoraan, että tottahan sitä nyt häissä on. Ihan vaan tämän tyypin takia, niin kuin teilläkin, tekis mieli olla tarjoamatta mitään. Ärsyttää niin tollanen oletus!

    Ja kyllä mä luulen, että me sille kannalle päädytäänkin. Niin kuin joku siinä Neljät Häät ohjelmassa sanoi: "ei oo yhtää mun juttu!"

    VastaaPoista
  5. Ihana blogi sinulla ja huomasin että olet Oululainen morsian, kuten minäkin mutta vasta ensi kesänä. Joko sinulta voisi kysellä häätarvikkeiden ostoa, kunhan teidän häät on pidetty? Esim kakkukoristetta tms...
    Teidän hääpäivä lähenee, Onnea suureen päivään. Itse joutuu odottamaan vielä vuoden huoh...ei jaksa odottaa.
    Kevät terkuin Anniina Oulusta :)

    VastaaPoista
  6. Kiitosta kaikille kivoista kommenteista! Mukava huomata, että muitakin samankaltaisesti ajattelevia morsiamia on liikenteessä. :D

    Anhakso; toki voi kysellä, laitellaanko vaikka s-postitse vähän tarkemmin siitä häätarvikkeiden ostosta juttua toisillemme? :) Minun e-mailini on marisara(at)paju.oulu.fi
    Usko pois, vuosi menee yllättävän nopeasti siinä hääsuunnitelmien ja -toteutusten lomassa! ;) Onnea itsellesikin ja aina on kiva saada remmiin mukaan paikallinen morsian!

    VastaaPoista