Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

perjantai 26. elokuuta 2011

Vinkkejä

Ajattelin jakaa muutaman vinkin teille kanssamorsiamille asioista, joita itse haluaisin/olisin halunnut tietää/kuulla häihin liittyen. Nämä ovat siis täysin omia näkemyksiäni, joten kaikille näistä vinkeistä ei varmasti ole mitään hyötyä, mutta osalle toivon mukaan on. :) Ja voi olla, että nämä vinkit on osalle morsiamille itsestäänselvyyksiä tai ei-kiinnostavia tms, mutta tässä niitä nyt silti tulee! :D


1. Videokuvaaja häihin.

Minusta ja sulhosta ei kummastakaan ole mitään vauva/lapsuusaikojen videomateriaalia, joten siksi halusimme, että häämme ikuistetaan elävän kuvan muodossa. Nyt, kun häät on vietetty, olen huomannut monta kertaa ajattelevani, että onneksi hommasimme videokuvaajan häihin, niin voimme sulhon kanssa katsella häitämme hieman erilaisesta perspektiivistä ja kerrata päivän tapahtumia. Koska koko hääjuhla meni ohi niin nopeasti ja koska olimme niin häkeltyneitä onnesta, ei mieleen jäänyt läheskään kaikkea juhlissa tapahtunutta. Suosittelen siis kaikille videokuvaajan hankkimista häihin -ei niitä kameroita todellakaan huomannut, vaan huomio keskittyi johonkin ihan muuhun sinä tärkeänä päivänä. :)

Hääkuvien räpsimistä vasemmalla ja videokuvaus käynnissä meidän tanssivien välissä takana. :D


2. Kommellukset

Pieniä kommelluksia ja mokia tulee tapahtumaan sekä ennen häitä että itse hääpäivänäkin. Kommelluksilta ei voi välttyä ja ne kuuluvat asiaan, joten älä turhia stressaa niistä. :) Meidänkin häissä tapahtui juuri näitä kommelluksia useitakin kertoja, mutta osasimme sulhon kanssa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, joten emme antaneet niiden häiritä saati sitten pilata päiväämme. Suosittelen siis ottamaan jo valmiiksi sellaisen asenteen häitä varten, että todennäköisesti jokin asia ei mene täysin nappiin ja jotain odottamatonta saattaa ilmaantua, mutta kunhan se ei ole mitään vakavaa, who cares? :) Ainakin itsestäni tuntuu tässä vaiheessa, kun häät ovat takanapäin, että juurikin ne kommellukset ja hauskat sattumukset toivat häihin pirtsakan lisän. Ja niitä kommelluksiahan on sitten vuosien päästä hauska muistellakin. ;D

Morsiuspikari ja toisen rikki menneen tilalla pieni skumppalasi :D HOX! Hääkimppuni <3


3. Asioiden hoitaminen

Me hoidimme sulhon kanssa hääaskareita pois alta melko hyvissä ajoin. Itse osasin (onnekkaasti) aavistella, että pari viimeistä viikkoa ennen häitä ovat varmaan melko kiireisiä, vaikka kaikki hääjutut olisikin jo valmiina. Jotenkin ajattelin, että kuitenkin vielä ilmaantuu jotain askareita, joita ei ole hoksannut ottaa huomioon tai joita ei ole pystynyt tekemään aikaisemmin (esim. kirkkoharjoitukset, juhlapaikan koristelu tms.). Onneksi siis olimme sulhon kanssa hyvin valmistautuneita paria viikkoa ennen häitä, sillä niinhän siinä kävikin; Askartelut oli suoritettu ja ostokset tehty, mutta lisätehtäviä tuntui putkahtelevan esiin tuon tuosta. Olisimme olleet ihan hukassa (ja äärimmäisen stressaantuneita), mikäli olisimme jättäneet joitain (jo tiedostamiamme) hääaskareita viime tippaan. Suosittelen siis (niinkuin olen jo aikaisemminkin tehnyt) hoitamaan häihin liittyvät asiat vaikka sitten liian aikaisin kuin liian myöhään. Ei tarvitse sitten häitä edeltäviä päiviä juosta paniikissa ja stressaantuneena ympäri kaupunkia tai valvoa yömyöhään askartelujen parissa. (Ja tämä vinkki edellyttää siis tietysti sitä, että pystyy ja on aikaa tehdä askareita aiemmin kuin viimeisillä viikoilla ennen häitä. Itse olin hääjärjestelyiden aikaan sekä opiskelija että opettaja, mutta minulla ei ole esim. omia lapsia, joten pystyin siis keskittymään vapaa-ajalla ja viikonloppuisin täysillä hääjuttuihin.)

Paikkakortteja


4. Syöminen

"Muista syödä ja juoda pitkin päivää!" -kuuluu yleinen lausahdus morsiamelle. Meidän hääpäivän aikataulu oli aamun osalta niin kiireinen (ja jännittynyt), etten itse ehtinyt syödä kunnon lounasta ennen kirkkoon menoa. Siksipä mahani kurnikin alttarilla. :D Olin kuitenkin tajunnut varata alkupaloja ja juomista mukaan kirkon jälkeiselle valokuvausreissulle, joten sain vähän syötyä siinä. Toinen ongelma syömisen suhteen hääpäivänä tuli vastaan ruokailun alkaessa. Hääpuvussani oli melko hankala syödä, kun istuessa puvun "luut" painoivat vatsaa ja rintakehää. Löysytimme S-kaason kanssa pukua niin paljon kuin pystyi, mutta eihän se niihin luihin auttanut. Joten minun osaltani hääpäivän ruokailuosiot menivät lähinnä salaatteja ja muita kevyitä ruokia naukkaillessa -ikävä kyllä. Välillä mahakin meinasi kipeytyä nälästä ja etenkin siitä luiden painamisesta vatsaa vasten, mutta thank god se meni ohi kun seisoskelin vähän aikaa. Varautukaa siis siihen, että häissä ei välttämättä pysty/ehdi syömään normaaliin tapaan, joten suosittelen ämppäämistä ennen kirkkoon lähtöä. :D

Häävadelmakorin leikkaus, nam! ps. Me ei polkastu, demokratia! ;)


5. Valokuvat juhlissa

Viralliset hääkuvat otimme eri paikassa, kuin missä hääjuhlat pidettiin, mutta otimme juhlapaikan edessä myös muutamia kuvia kaasojen, bestmanien ja vanhempien kanssa. Jälkeenpäin hoksasimme, ettemme yhtään olleet tajunneet ottaa perhepotretteja (eikä ystäväpotretteja). Oli vain kuvia, joissa oli meidän vanhemmat ja joissa oli kaasot ja bestmanit, mutta esimerkiksi sellaista kuvaa emme jostain syystä silloin älynneet ottaa, jossa olisi ollut meidän pikkuveljet J ja R. Pienemmät (minun) pikkuveljet V ja V kyllä pääsivät kuvaan, mutta vanhemmat veljet unohtuivat siinä hässäkässä. Jäi kyllä harmittamaan. Ja näin jälkeenpäin tuli sitten mieleen, että siitä potrettikuvaushetkestähän olisi voinut tehdä oikeastaan ihan ohjelmanumeron: kaikki olisivat saaneet raitista ilmaa ja kuvassa olis voinut käydä meidän kanssa liukuhihnamaisesti. Damn, kun ei hoksattu sitä silloin!

Potretti "Morsian + Kaasot". Tää on jotenki niin huippu kuva! :D


6. Ensimmäinen päivä avioparina

Voisi helposti ajatella, että häistä seuraava päivä olisi hyvä ajankohta lähteä häämatkalle. Wrong! :D Ainakin meistä oli mukava, kun sunnuntaina saimme loikoilla rauhassa hotellilla ja kun lopulta saavuimme kotiin, siellä meitä oli vastassa vino pino häälahjoja -odottamassa aukojia! ;) Sunnuntaipäivä kului siis rattoisasti ja rennosti häälahjoja ja -kortteja ihastellen ja avaten, edellispäivän hääherkkuja ja -ruokia nautiskellen ja häämatkaa varten pakaten. Maanantaina olikin sitten sopiva reissuunlähtö-fiilis ja lahjatkin malttoi jättää (avattuina) kotiin odottamaan käyttöönottamista. Suosittelen siis yhden päivän rauhoittumista ja häiden sulattelua kotona kahdestaan tuoreen aviopuolison kanssa. :)

Ihania lahjoja ja onnittelukortteja saatiin! :')


Enemmänkin vinkkejä varmasti löytyisi, mutta nämä tulivat ensimmäisinä mieleeni. Toivottavasti löydätte niistä jotain hyödyllistä omia häitänne ajatellen! :)

5 kommenttia:

  1. Nyt täytyykin vakavasti harkita videokuvaajaa :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia teidän häistä! Olet ollut upea morsian :)
    Meille kävi samalla tavalla tuon kuvauksen kanssa, ettei tajuttu ottaa niitä perhepotretteja ja ystäväpotretteja :( noh, ensi vuonna olen kaasona joten ehkä vinkkaan morsiamelle tuosta "liukuhihna"ideasta ;)

    VastaaPoista
  3. Kitty: Joo, suosittelen kyllä, eikä ainakaan meidän videokuvaaja ollut iso lisä hääbudjettiin. :) Saa sitten häätanssit, puheet yms. joita ei itse näe/jotka unohtaa nopeasti, talletettua videolle.

    -K-: Kiitos paljon! <3 Vinkkaahan vaan, tai ainakin muistuta hääpäivänä potreteista morsianta niin jospas ne eivät sitten heilä unohtuisi. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos näistä vinkeistä! Taidammekin ottaa omiin häihin videokuvaajan ja toisin kuin olimme ajatelleet, taidamme myös pitää sunnuntain vapaana ja lähteä reissuun vasta maanantaina. Kiitos siis, että jaat näitä kokemuksia. :)

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia ja hyviä vinkkejä! :) Muutenkin tosi kiva, kun vielä häidenkin jälkeen olet jaksanut meidän muiden iloksi tehdä useita postauksia!

    Itsekin aloin nyt tosissani harkita videokuvaajaa.. Apua! :D

    VastaaPoista