Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

perjantai 10. syyskuuta 2010

Lepuutusta häähommista from now on :D

Kynttilänjalka häihimme
Johan on vierähtäny turhanki pitkä tovi siitä ku viimeksi sepittelin tänne, mitä häiden suunnittelulle kuuluu. Elikkäs, suunnittelut, ideoinnit ja jopa osat toteutukset on jo tosi hyvällä mallilla. Kiitos siitä oman reippauteni ja puurtamiseni lisäksi kuuluu kaasoille ja tietty sulholle :) On ihanaa, kun kaasoja kiinnostaa meiän häät ja niillä on ehotuksia ja ideoita. Ja on ollu tosi ihanaa ettiä netistä kuvia eri puvuista, kampauksista, meikeistä ja kukkakimpuista sun muusta, niin nyt on iso kasa hyviä ehotuksia, joista voi sitte ens vuoden puolella lähteä ammentamaan ideoita itse toteutuksiin! :)

Tällä viikolla mulla alko vihdoin koulu ja tiedossa on ilmeisen raskas, opintojen täyteinen syksy. Rikulla on kans tapansa mukaan monta rautaa tulessa, joten hääsuunnittelulle ei jää kauheasti aikaa nyt syksyllä. Osaksi just sen takia oonki tämän reilun kuukauden tehny hullun lailla suunnitelmia, ottanu ehotuksia ja ideoita vastaan ja työstäny niitä mun ja Rikun näkösiksi, koska tiesin, että sitten ku mulla koulut alkaa, nii aika ei riitä, eikä varsinkaan energia ja into, tehä häähommia.

Nyt on siis kaikki tosi hyvällä mallilla, joten me aateltiin, tai no päätettiinkin jo, Rikun kanssa, että tästä etteenpäin sanotaan bestmaneille ja kaasoille sekä muille asioista tosi paljon kiinnostuneille, että nyt häistä puhuminen STOP ja maholliset ideat ja ehotukset voi heittää Facebookiin mun tekemään (Neean keksimään, iso kiitos siitä, helpottaa varmasti ainaki mun ja Rikun hommia!) Marisan ja Rikun hääsuunnitelmia -ryhmään. Lisäksi sitte jos pari kertaa tän syksyn aikana kokoonnutaan pitämään ydinjoukon kesken sellaista hääsuunnittelupalaveria, niin siellä käydään läpi ja kerrotaan muille, että mitä ollaan sulhon kanssa tehty ja päätetty ja suunniteltu. Siellä voi myös ihmiset ehotella omia ideoitaan meille, jos haluavat. Meiän mielestä ainaki iha älyhyvä idea!

Tällä tavalla a) säästetään sekä omien että kavereiden hermoja ku ei joka treffauskerralla höpistä häistä, b) saadaan sulhon kanssa keskittyä täysillä meidän vaativiin opintoihin (ja Riku töihin myös) ja c) mun ja Rikun ei tarvi selittää samaa asiaa kymmenelle eri ihmiselle erikseen, vaan voidaan siellä hääsuunnittelupalaverissa aina kertoa kaikille yhtä aikaa, että missä mennään, jne.

Ainaki eilen, ku olin koulussa, nii tajusin sen vielä varmemmin, että ei tästä koulunkäynnistä tuu yhtään mitään jos toiselle kädellä tekee opiskelujuttuja ja toisella suunnittellee häitä. Keväällä voi sitte suunnitella iha rauhassa, ku on vähemmän opintoja, enemmän aikaa ja häät lähempänä.

Laitan tähän vähä Check-listaa, eli listaa niistä asioista, jotka ollaan jo Rikun kans hoidettu tai ainaki alotettu/tehty osaksi jo valmiiksi:

* Kirkko
* Juhlapaikka
* Pitopalvelu
* Kampaaja
* Meikkaaja (varmistuu keväällä)
Aika nätti kampaus (paitsi ei nuo kukat)
* Vieraslista (voi tietty tulla tai poistua ihmisiä sen mukaan, miten ollaan Rikun kans ihmisten kanssa tekemisissä: Ei oo kiva kutsua semmosia ihmisiä (lähinnä kavereita) häihin, joitten kans ei oo ollu tekemisissä koko vuonna.) :(
* Budjetti
* Hääyön viettopaikan varaus
* Kaasojen ja bestmanien valitseminen ja pyytäminen
* Kutsutekstin valinta (tulee lyhyt, kaunis runo ja kutsu. Näitä tekstimalleja etin useampana yönä netistä monta tuntia.. :D)
* Lahjalistan laatiminen (aloitettu on :D)
* Häämarssin valinta
* Hääauton valinta
* Teemavärin valinta (viininpunainen ja valkoinen sekä tarvittaessa myös kulta)
* Taustalle musiikkia (ruokien ajaksi ja erikseen tanssimusiikkia ja fiilistelymusiikkia. Oon lainannu jonku 30 cd-levyä kirjastosta ja laitellu jo melko pitkää listaa eri tarkotuksiin olevia biisejä, eli aika hyvin tääki homma hanskassa! :D)
* Häävalssin valitseminen (ei ollu vaikeaa, se tulee olemaan meidän biisi eli "Pidä musta kii" elokuvasta Tyttö sinä olet tähti, biisin on kirjottanu Chisu ja on tosi kaunis)
* Valokuuvajan varaus
* Videokuvaajan varaus
* Kutsukortin valinta (tehdään yhden mallikappaleen mukaan, jonka tilasin Nown&Forever -sivulta, ite kortit, eli malli on jo selvillä ja kaikki materiaalit mitä sen tekemiseen tarvii)
* Koristelun suunnittelu ja hankita (on aika pitkällä tuo suunnitteluosuus ja sen flyygelin lisäksi ollaan hankittu kynttilänjalat (kuvassa), johon tulee tuikku, joko kellumaan tai koristekivien ja koristehiekan sekaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti