Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kukka-asiaa

Taas kukka-asiaa! Me ollaan sulhon kanssa oltu tosi reippaina nyt hiihtoloman aikana, ollaan saatu paljon hääjuttuja tehtyä. :) Loppuviikosta käytiin Kukkakauppa Kanervassa kyselemässä hintoja pöytiin tulevia kukka-asetelmia varten (joista olenkin postannut viime aikoina aika paljon). Minä kukista tietämättömänä neitinä ajattelin, että ruusuista tehty pieni kimppu olisi varmaan edullisin. NOH, toisin tietenkin kävi, sillä yhdelle pienelle ruusukimpulle olisi tullut hintaa noin 30e/kpl! Ja niitä pitäisi saada yhdet kipaleet jokaiseen kymmeneen pöytään! Gulps.

Onneksi asiansa osaava kukkatäti (floristi? :D) osasi ehdottaa meille vaihtoehtona kaunista, valkoista (jes!) hortensiaa. Sitä ei kuulemma tarvitsisi kuin yhden "oksan", ja se riittäisi kimpuksi kukkamaljakkoomme. Yksi hortensia-oksa maksaa semmoisen 7-10e, joten vaikka ottaisimme kaksi hortensia-oksaa per maljakko, pääsisimme silti paljon halvemmalla kuin ruusujen kanssa. Näköjään kokoeroja hortensioissa löytyy:






Varalle täytyi kuulemma ottaa jokin toinen kukka, mikäli kävisi niin huonosti, ettei hortensiaa häiden alla saisikaan liikkeeseen (en ihan ymmärtänyt miksei, mutta ilmeisesti heillä on tällainen hyväksi havaittu käytäntö). Vaihtoehdoksi valikoitui valkoinen krysanteemi, joka ei ihan yhtä miellyttävä ollut kuin hortensia, mutta kaunis sekin -ja edullinen.



Ainoa asia, jota mietin näiden kukkien osalta, on niiden allergisoivuus. Itse olen astmaatikko ja siitepölyallerginen, joten täytyy todellakin testata kesällä kumpiakin kukkia ja haistella ja imutella niitä kotioloissa ja varmistaa, ettei tule mitään reaktioita. Ah, nämä allergiat ovat sitten ärsyttäviä! Onko teillä kokemuksia hortensioista ja/tai krysanteemeista? Oletteko saaneet pärskimiskohtauksia? Pidättekö kukkien ulkonäöstä? Minä olin hyvä jos kuullut kyseisistä kukista ennen tämän viikkoista kukkakauppassa käyntiä. :D

4 kommenttia:

  1. Oon ite krysanteemille allerginen. En pärski, mutta saan aika pahoja hengenahdistus kohtauksia.

    VastaaPoista
  2. Me olemme myös miettineet hortensiaa! Tykkään siitä tosi paljon :) Yksi juttu pitää kertoa (jolla nyt ei oikeasti ole väliä!), mutta jos vähääkään haluaa miettiä kukkien "sanomaa". Jostain amoriineista joskus bongasin tämän, eli hortensia symboloi viileitä tunteita ja frigiditeettiä :o
    Mutta eipä noilla nyt oikeasti ole väliä :D :D

    Me laittaisimme ehkä hortensioiden joukkoon aina pari ruusua :)

    VastaaPoista
  3. Meillekkin luultavasti tulossa hortensiaa pöytiin :) Tykkään <3

    VastaaPoista
  4. Ohhoh! Krysanteemia kannattanee siis todellakin testata ensin (jos siis kävisi niin huonosti, ettemme hortensioita saisikaan *koputtaa puuta*).

    Mocca, haahhhh! aika jännä, sillä minusta hortensia on niin kaunis ja suloinen kukka, etten sitä ehkä heti ensimmäisenä mieltäisi frigidiksi! :D

    Mukavaa, että muutkin tykkäävät hortensioista ja ovat ajattelleet niitä omiin häihinsä sopiviksi. Tulee itsellekin varmempi olo niiden kauneudesta ja häihin sopivuudesta. :)

    VastaaPoista