Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Aikainen lintu madon nappaa!

 ..vai miten lie sanonta kuuluukaan. :D  Olen tässä kesän aikana pistänyt (huojentuneena) merkille, että jos en olisi hoitanut kaikenlaisia häihin liittyviä askareita, suunnitteluita, varauksia, jne hyvissä ajoin (ja joitain niistä jopa TODELLA hyvissä ajoin!), voisin olla tällä hetkellä melkoisen stressaantunut ja kiireinen morsian! Ja tämän oivalluksen olen kokenut kesän aikana useaan otteeseen. Valveutuneena morsiamena haluankin välittää nämä tärkeimmät (ja ehkäpä myös stressiä huomattavasti helpottavat) havaintoni teille, hyvät kanssamorsiamet. Tässä siis muutama vinkki, neuvo ja kehotus niille morsioille, joiden häät eivät ole jo oven takana kolkuttelemassa, vaan jotka jopa saattavat ehtiä hyötyä oivalluksistani:
  1. Älä ajattele hääinnostuksissasi tekeväsi jotain liian aikaisin. Kuka sen määrittelee, mikä on liian aikaisin? Sinä itse ja innostuksesi suunnitella ja toteuttaa unelmiesi häitä.
  2. Vaikka tekisit listoja KAIKISTA mahdollisista asioista, joita häitä varten täytyy tehdä ja olisit tehnyt ne kuukautta ennen häitä, törmäät kuitenkin hääaskareisiin, joita et ollut osannut ennakoida. Älä siis jätä mitään (tiedostamaasi hoidettavaa asiaa) viime tippaan.
  3. Kiireinen arki voi usein viedä jopa häitään hyvin innokkaasti suunnittelevan morsion energian ja motivaation. Älä siis jätä hyvää inspistä käyttämättä -varsinkaan jos sinulla on aikaa sen toteuttamiseen. Täytyy takoa, kun rauta on kuumaa.
Edellä mainitut vinkit liittyvät lähinnä hääsuunnittelun aikataulutukseen ja hääaskareiden tekemiseen. Toki muitakin vinkkejä löytyisi, mutta näitä asioita olen itse pyöritellyt viime aikoina päässäni.

Toivottavasti jollekin näistä vinkeistä on hyötyä! :)

Ai niin! Täytyykin soittaa äidille ja kysyä, olisiko hänellä jotain hienoa kakkulapiota lainata häitä varten. Meillä kun on melko tavis lapio.. Niin joo, ja kihlasormus pitäisi käyttää kiillotuksessa! Jep, näitä älynväläyksiä ja hoksauksia tulee harva se päivä.

Be ready in time and then  -relax!

4 kommenttia:

  1. Minä lukeudun juurikin tuohon kastiin, joka saatuaan inspiraation (vaikka kuinka ajoissa) tekee hommia juuri niin kauan kuin inspistä riittää. Nimittäin 1 vuosi ja 3 kk hääjärjestelyaikaan on kuulunut myös ei-jaksa-huvita-halua-tehdä-yhtään-hääjuttua- aikaa. Jos pitäisi suunnitella häät yhtääkään nopeammin, en kyllä pystyisi siihen :D Nyt hää-tj on 25 ja vielä on tekemistä ja juurikin sitä tekemistä, jota ei olisi aluksi ollenkaan tajunnutkaan.. ja aina ei saa kaupasta sitä mitä haluaa ja niin paljon kuin haluaa. Ostettiin jo eka erä pöytäkynttilöitä (meille tulee 22 valkoista keskisuurta kynttilää) eikä löydetty vasta kuin 7, vaikka käytiin ehkä suurimmassa kaupassa täällä! Noh, ensiviikolla hakemaan lisää :D

    Ihania häitä ja rentoja häitä edeltäviä päiviä!

    -Heidi

    VastaaPoista
  2. Hyviä vinkkejä! Lisäksi ihmiset ovat vielä niin erilaisia että 3 viikkoa on toiselle "hyvissä ajoin" kun se toisen mielestä on jo "viimehetken paniikki".
    Edellisen postauksen rusetti oli liikuttavan ihana. :) Saako täällä sanoa että meiltä saa hääautonkoristelusettejä? Toistaiseksi voi tilata soittamalla tai sähköpostilla mutta verkkokauppaankin ovat jossain vaiheessa tulossa...
    Katri / Pirteä Paketti

    VastaaPoista
  3. Näimpä, Nasu/Heidi. No teilläkihän on näköjään jo ihan nurkan takana häät, että tsemppiä viime hetken häähommiin ja ihania häitä teillekin! :)

    Saa sanoa, pirteapaketti! :D Ja kiitti vinkistä, pidän tuon mielessä, mikäli täältä meiltä päin ei kaupoista löydy valmiita koristeita. :)

    VastaaPoista
  4. Olen ihan samoilla linjoilla sun kanssa! Saatiin varattua haluamamme juhlapaikka, valokuvaaja sekä dj ollessamme tosi ajoissa (varsinkin juhlapaikka ja valokuvaaja ihan överibuukattuja :P) sekä ostettua sormukset hyvällä alella melkein heti kihlauksen jälkeen!

    Olemme nyt jo siis säästäneet yli 1000€ pelkästään varaamalla aikaisin tai ostamalla silloin kun hyvä diili on sattunut kohdalle :D Häät siis ensi kesänä ;)

    VastaaPoista