Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Hääkakkuideoita!

Tänään oli vihdoinkin odotetut häämessut täällä Oulussa! Pientä (eikä tosiaankaan ihan vaan pientä) ahdistusta, stressiä ja pelkoa aiheutti sulhon saama noro-virus tämän viikon tiistaina.. Aivan uskomattoman ihanasti kuitenkin kävi niin, että minä en tautiin sairastunut, joten kun sulhokin ehti hyvin parantua häämessupäiväksi, niin pääsimme yhdessä ihastelemaan, keräämään tietoja ja vinkkejä ja katsastelemaan häämessujen antia. :)


Messuista lisää myöhemmin, mutta yhtenä suurena ideana saimme sieltä mukaamme hääkakun vaihtoehdon. Kävimme luonnollisesti maistelemassa hääkakkuja, joita tosiaan riitti! Söimme mahamme kipeiksi kaikenlaisia kerma-, kinuski-, suklaa-, yms. kakkuja ja totesimme maistiaisten päätteeksi, että kakuista ainoastaan yksi miellytti makuhermojamme edes jollain tasolla. Kyseessä oli marianne-suklaakakku, minun mielestäni ihanan makuinen ja todella suklainen, sulhon mielestä ihan hyvä, mutta turhan mintun makuinen.

Kuitenkin, päädyimme sitten keskustelemaan siitä, että emme kumpikaan oikeastaan edes ole kovin kakkuihmisiä. Siis; suosikkiherkkuihimme eivät kuulu kakut. Minulla tuli sitten mieleen vakioleipomossamme myynnissä olevat vadelmakori-leivokset. Ne ovat aivan ihanan makuisia, eivätkä liian imeliä eivätkä liian täyttäviä. Ideaksemme nousi ajatus kakkutelineistä, jotka on täytetty pienillä vadelmakoreilla (jokaiselle vieraalle oma kori). Vadelmakorissa on murotaikinasta tehty pohja ja täytteenä on vadelmahilloa ja pehmeää vanijlakreemiä. Päällä on vadelmia. Vadelmakori painaa n. 85g, se olisikin juuri sopivan kokoinen "kakkupala"!

Vadelmakori 

Päällimäisenä olisi vähän isompi, minua ja sulhasta varten tehty vadelmakori, jonka päällä hääkakkukoriste. Vaihtoehtokakuksi (niille, jotka eivät jostain syystä pidä herkullisesta vadelmakorista) voitaisiin sitten laittaa tarjolle esim. sacher-kakku tai häämessujen suosikin marianne-suklaakakun. Innostuimme ajatuksesta kumpikin, joten tällä hetkellä vahvana ykkösvaihtoehtona hääkakuksi ovat siis pienet vadelmakorit! :)

Sacher-kakku

Marianne-suklaakakku (Häämessuilta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti