Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

perjantai 7. tammikuuta 2011

Kreikka vs. Italia

Lisää häämatkaideoita! Suurin osa suosikkivaihtoehdoistamme on Kreikkalaisia lomakohteita, mutta myös Italiasta on löytynyt pari upean näköistä paikkaa. Tässä varteen otettavia ehdokkaita:


Kolymbia, Kreikka

Kolymbia on pieni kreikkalainen lomakohde, joka sijaitsee idyllisellä paikalla Afandou-lahdella, Falirakin eteläpuolella. Kuvat, joita Kolymbiasta löysin, puhuivat upean luontonsa ja mahtavien maisemiensa puolesta. Tässä paikassa saisi todennäköisesti olla aika rauhassa, mistään turistirysästäkohteesta kun ei ole kyse.




Kolymbiassa on lukuisia eri harrastusmahdollisuuksia. Sieltä voi esimerkiksi vuokrata polkuveneen tai kajakin ja lähteä veneretkelle kauniille Tsambikan luonnonrannalle. Lisäksi muutaman minuutin kävelymatkan päässä Kolymbian keskustasta on mahdollisuus kiipeillä vuoristoissa, snorklata ja käyskennellä oliivilehdoissa.


Kolymbiasta pääsee nopeasti, kätevästi ja edullisesti (vuokra-autolla tai bussilla) Rodokseen ja Lindokseen. Rodoksella voi nauttia trendikkäästä kaupunkielämästä kun taas Lindos on tunnettu valkoisena kaupunkina, upeiden nähtävyyksiensä ansiosta (mm. akropoliksen kukkula).








 




Positano, Italia

Italian ehdottomasti (tällä hetkellä löytämistäni kohteista) upein vaihtoehto häämatkalle! Positano, jota kutsutaan yhdeksi maailman upeimmista rannikkokaupungeista, sijaitsee Amalfin kauniilla rannikolla, jota puolestaan kutsutaan yhdeksi maailman upeimmista rannikkoalueista


Kaupunki on todella kiemurainen, kukkulainen ja jyrkkä. Positanon talot näyttävät siltä, kuin ne olisivat takertuneet kallioon. Positano on upean luontonsa ja maisemiensa lisäksi tunnettu lukuisista korkeatasoisista ravintoloistaan.




 





4 kommenttia:

  1. Positano on mahtava paikka! Olin Napolissa vuonna 2004 ja samalla reissulla tuli koluttua Positano. Positano on tosin aika pieni kyläpahanen, mutta sieltä on tietysti helppoa ja mahdollista liikkua ympärillä ja lähistöllä oleviin kaupunkeihin ja saarille.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Positano on tosiaan yksi suosikkiehdokkaistani. :) Olen itse matkustellut melko vähän, enkä kertaakaan ns. rantalomakohteissa, joten muiden kokemukset ovat todellakin tervetulleita. :D

    VastaaPoista
  3. Kirjoitin jo yhden kommentin tuonne häämusiikkipostaukseen, ja nyt satuin huomaamaan, että teillä on häät samana päivä kuin meillä! :) Lähdemme häämatkalle Italiaan häiden jälkeisenä tiistaina ja suuntaamme Orvietoon, joka on tunnin matkan päässä Roomasta. Amalfirannikko oli yksi meidän mahdollisista suosikkikohteista, mutta italialaisilla on elokuussa lomat ja voi olla, että aika paljon on juuri noilla seuduilla porukkaa, kun vielä turistejakin riittää! Tosin jos kaipaa vilskettä, niin sitten se on eri juttu. Me vain halusimme johonkin hiukan rauhallisempaan paikkaan :)

    VastaaPoista
  4. No niin, mehän ollaan sitten oikein kunnon kanssasisaria näiden häiden osalta! :D Kiitos vinkistä, en ollut tullut ajatelleeksikaan tuota italialaisten omaa matkaryysistä. Pitääpä katsastaa tuo Orvieto, kaipaisimme nimittäin itsekin häämatkalta juuri tuota rauhallisuutta emmekä ollenkaan mitään turistirysää tai ylipäänsäkään hirveitä turistikohteita. :)

    VastaaPoista