Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

lauantai 15. tammikuuta 2011

Häämusiikkia kirkkoon

Ollaan tässä mietiskelty sulhon kanssa jonkinlaista kirkkoseremoniaan sopivaa musiikkia. Mun iskällä kun on suhteita Oulun Madetojan salille, niin se on lupautunut järjestämään (ja kustantamaan) meille tarpeellisen kokoonpanon kirkkoon soittamaan. :) Me ei niinkään haluta mitään laulullista musiikkia sinne seremoniaan, vaan ennemminkin jokin kaunis kappale viululla ja pianolla soitettuna. Lisäksi voitaisiin saada hääjuhliin joku laulamaan ja/tai soittamaan pari kappaletta, mikäli sulhasen kanssa keksitään jotain mieleisiä kappaleita.

Tämä viikonloppu onkin nyt mennyt enemmän ja vähemmän youtube:ssa erilaisia klassisia kappaleita kuunnellen. Beethovenit, Bachit sun muita on kahlattu läpi, mutta itsepintaisesti ykkössijaa hallitsee Johann Pachelbelin Canon in D (TÄSSÄ). Kappale on varmaan monelle (häämusiikkeja läpi kahlanneille) tuttu, sillä se on yksi häämarssien ehdokkaista -tosin pelkillä uruilla soitettuna. Kun ensin kuunneltiin tätä ihanuutta, ajattelin, että eihän me nyt voida ottaa itse musiikkiesitykseksi kirkkoon mitään häämarssia! mutta aikani kuunneltuani kappeletta (ja yrittäessäni etsiä toista yhtä ihanaa biisiä), totesimme sulhon kanssa, että viulun, pianon ja sellon yhteispelillä Canon in D kuulostaa paljon enemmältä (ja eriltä) kuin siitä häämarssiksi sovellettu versio. Taidamme siis päätyä tähän kappaleeseen. :) Häämarssina meillähän on tämä tyypillisin, Prinsessa Ruusunen.

Häämusiikkia etsiskellessäni törmäsin ehdottomasti kuunneltavan arvoiseen, omaa romanttista häämusiikkia säveltävään ja muiden musiikkeja soveltavaan, Miranda Wongiin. Ihanan romanttisia ja kauniita kappaleita! Hänen julkaisemaansa häämusiikkia voi käydä ostamassa ja/tai kuuntelemassa TÄÄLTÄ.

4 kommenttia:

  1. Me ollaan mietitty myös juurikin tuota Canon in D, kylläkin varmaan jopa häämarssiksi. Siinä on fiilistä :)

    silverlakelove.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Heip!

    Todellakin, tuossa biisissä on sitä fiilistä. :) Mietinkin, että jos sitä kuunnellessa herkistyy jo nyt, mitähän se on sitten alttarilla?!

    Hääblogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, laitanpa sen tuonne muiden löytämieni hääblogien joukkoon listan jatkoksi :)

    VastaaPoista
  3. Kurkkailin tänne blogiisi jonkun toisen blogin kautta :) kivoilta näyttää suunnitelmat! Meille on tulossa sisääntulomusiikiksi tuo Canon in D, viululla ja flyygelillä soitettuna. Se on kyllä todella kaunis kappale ja sen kuuntelua pitää harjoitella paljon, ettei mene kokonaan itkuksi heti alkumusiikista alkaen :D

    VastaaPoista
  4. Moikka ja tervetuloa lukemaan hääblogiani! :) Niimpä, olen tässä jo kymmenisen kertaa kuunnellut Canon in D:tä youtubesta ja vielä en ole onnistunut kuuntelemaan sitä ilman, että liikutun. :D

    VastaaPoista