Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Häät ja Lahjat

Muutama ihminen on jo varmistanut tulonsa häihimme. Viimeinen "vastausta pyydetään" päivä on vasta kesäkuun 13. päivä, joten en ole sen kummempaa ilmoittautumisryntäystä odotellut -vielä. Kävin yksi päivä vilkaisemassa nettiin laittamaamme lahjalistaa ja yllätys oli suuri, kun sieltä oli JO NYT varattu useampi lahja!

Olen ilmeisesti (ainakin vielä tässä vaiheessa) kehnonpuoleinen kaikenlaisessa häälahjoihin ja niiden vieraille aiheutuviin kustannuksiin liittyvissä asioissa. Jo ennen kuin laitoimme häälahjatoivelistaan haaveissa olevat tuotteet, podin huonoa omaatuntoa ja hieman jopa häpeää siitä, että suurin osa toivomistamme lahjoista on ”niin kalliita”. Joukossa on toden totta melko tyyriitä lahjatoiveita, mutta olen yrittänyt ajatella, että vieraat (ainakin meidän kaverimme, joista suurin osa vielä opiskelee) hankkisivat lahjoja kimpassa –itse asiassa kirjoitin sen myös lahjatoivelistalle vieraiden nähtäväksi. Se, miten kukakin määrittelee kalliin lahjan, on tietysti yksilöllistä ja riippuu varmasti erinäisten näkemysten ja hääkokemusten (lahjojen hankinnan osalta) lisäksi myös siitä, mikä henkilön taloudellinen tilanne on.

Vanhemmilta ja lähimmiltä sukulaisilta voi varmaan kaiken etikettioppien mukaan odottaa arvokkaampaa lahjaa –oli se sitten rahallisesti arvokkaampi tai tunnearvollisesti. Kaukaisimmilta sukulaisilta ja muilta vierailta ei sovi odottaa ihan hirveitä –en ainakaan itse antaisi etäiselle serkulle tai vastaavalle hurjan hintaista häälahjaa. Kaasoilta ja Bestmaneilta ei ole minun mielestäni soveliasta odottaa lahjaa ja olenkin (ja aion vielä ennen häitä) painottaa omille kaasoillemme ja bestmaneillemme, että heidän ei todellakaan tarvitse ostaa meille mitään -heidän apunsa häiden suhteen on jo itsessään aivan valtava häälahja meille!

Panostan etäisten sukulaisten sijaan ennemmin läheisten ihmisten häälahjoihin, koska he ovat minulle tärkeämpiä. Niin kuin jo sanoin, häälahjan arvo ei todellakaan määräydy sen hinnan suhteen. Arvokas lahja tarkoittaa ainakin itselleni sellaista lahjaa, joka on jostain syystä sen saajalle todella mieluinen. Esimerkiksi itse olisin ihan innoissani, mikäli saisimme häälahjaksi vaikkapa leffaliput Finnkinoon –olemme sulhon kanssa elokuvien suurkuluttajia ja nautimme elokuvissa käymisestä. Lisäksi lahja on mielestäni aina arvokas silloin, kun siitä huomaa, että lahjan antaja on todella ajatellut sitä hankkiessaan lahjan saajaa. Ajatus on siis tärkein ja vaikka nykyään häälahjat ja häärahat (!?) kuuluvat melko isonakin osana häihin ja vaikka lahjoja on aina kiva saada, perusajatusta ei tulisi kenenkään unohtaa: ” Lahjaa tärkeämpää on vieraiden läsnäolo häissämme.”

Me olemme sulhon kanssa toivoneet häälahjaksi lähinnä käytännön tarvikkeita, kuten astioita, vuodevaatteita ja kokkaustarvikkeita. Mukana on tietenkin myös luksusta arkeen tuovia lahjatoiveita, kuten lahjakortteja elokuviin, ravintoloihin ja Stockmannille. Tässäpä muutamia toivomiamme lahjoja:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti