Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

torstai 28. huhtikuuta 2011

Polttarimietiskelyä ;)

Kun häät vain lähestyvät lähestymistään, on mieleen hiipinyt yhä useammin hilpeyttä, jännitystä, odotusta, riemua ja muita ihania tunteita herättävä sana: POLTTARIT! Viime aikoina olen lukenut paljon hääblogeista juttua jo vietetyistä polttareista sekä polttarihaaveista ja -toiveista. Olen myös jutellut yleisesti polttareista ja omista tulevista sellaisista ihmisten kanssa. Huomasin tässä sitten eräänä päivällä jumpalla ollessani sekoilevani koreografiassa, kun ajattelin vain polttareita ja sitä, mikä olisi kivaa ja hienoa.... Krhm, kyllä vain! Nyt on siis pakko alkaa hehkuttamaan ja kirjoittamaan ajatuksiani tänne, ehkäpä sitten maltan pysyä pöksyissäni ja odotella RAUHASSA the bachelorette partyjani..! :D Tässä on siis koottuja minun ajatuksia ja haaveita polttareista.

Mikä olisi paras ajankohta polttareille ja kuinka kauan niiden tulisi kestää?
Paras ajankohta olisi sopivan kaukana häistä (ainakin kuukausi ennen niitä) ja sellaisena päivänä, että suurin osa kutsutuista pääsisi mukaan. Mielellään päivä olisi lämmin ja aurinkoinen -koska oon henkeen ja vereen kesän lapsi ja auringonpalvoja! Hehheh, no ehkä säätä ei voida ennustaa tai säädellä mun mukaan, mutta jos nyt kerran saa ihannetilanteita esittää niin.. :D

Olisi luksusta, jos juhlat kestäis koko päivän, alkaisivat aamulla johonkin aikaan ja loppuisivat illalla. Yhden päivän mittaiset polttarit riittävät vallan mainiosti minulle, en varmaan jaksaisi hillua ja rellestää ja tehdä tehtäviä usean päivää putkeen. :)



Ketkä suunnittelevat, toteuttavat ja maksavat polttarit?
Suunnittelusta, toteutuksesta ja maksupuolesta vastaavat tietenkin koko polttarijengi yhdessä (paitsi tietenkään morsian ei ole joutunut osallistumaan kustannuksiin). Jostain olen joskus lukenut, että suunnittelusta ja maksusta on vastannut vain kaasot/bestmanit, niinkin voi siis ilmeisesti tehdä. Itse olen ollut järjestämässä polttareita ja oma kokemukseni on se, että elleivät kaasot/bestmanit satu olemaan tosi hyvin toimeentulevia, ei kunnon polttareita saada kasaan pelkästään heidän osallistumisellaan. Lisäksi koko polttarijengin aivoriihestä on aina ollut pelkästään hyötyä ja iloa ja sitä kautta on saatu myös joitain ohjelmanumeroita järjestettyä polttarijengiläisiä ja heidän taitojaan hyödyntäen!

Omia tulevia polttareitani miettiessä voin sanoa, että kaikki ihmiset, jotka olen listannut kutsuttavien joukkoon, ovat sellaisia henkilöitä, jotka tuntevat minut. Näin ollen näkisin, että parhaat polttarit saisi kyhättyä kokoon, kun käyttäisi suunnittelussa hyödyksi jokaisen osallistujan tietoa ja taitoa. Jokainen ystäväni tuntee minut hieman eri tavoin. Jokaisen kanssa minusta tulee esiin hieman erilainen puoli ja juuri näitä puolia hyödyntämällä saisi varmasti koottua juuri minun näköiset polttarit. Kun toinen ystäväni näkisi polttarini rauhallisina ja rentoina, toinen ystävä voi hyvin nähdä ne aktiivisina ja toiminnan täyteisinä. Näitä eri näkemyksiä yhdistämällä polttarijengi saisi varmasti kaikki (parhaat) puoleni esiin ja saisi koottua eri aihepiireistä koostuvat juhlat.


Esimerkiksi:
  1. Vuosikymmen takaiset lapsuudenystäväni Ulla ja Mira (joiden kanssa on tullut sekoiltua!) voisivat hyvinkin ehdottaa polttariohjelmakseni jotain rempseää ja hauskaa.
  2. Ystäväni Sonja (jonka kanssa on ihana tehdä kaikkea rentouttavaa ja rauhallista) puolestaan voisi ehdottaa jotain nautiskelua ja rentoutumista.
  3. Ystäväni Neea ja Iida (joiden kanssa urheilu ja action –puoleni korostuvat) puolestaan voisivat ehdottaa toimintaa ja urheiluun liittyviä tehtäviä.
Jokainen ystäväni voi siis bongata hyvinkin erilaisen puolen minusta, taidankin olla hyvin vaikea ihminen arvioitavaksi kun olen sekä rauhallinen että villi ja samalla sekä rentoutta että toimintaa kaipaava.

Omat kokemukseni polttareiden järjestämisestä voisi typistää siten, että kun kaikki suunnittelevat ja maksavat, saadaan aikaan hienot, erikoiset ja juhlakalun näköiset juhlat. Päävastuun näkisin kaasoilla, eli toisin sanoen kaikki saisivat heitellä ilmaan ideoita ja omia näkemyksiään ja suunnitella yhdessä juhlia ja kaasot pitäisivät budjetin hallinnassa ja tekisivät lopulliset päätökset.

Olen jo ehtinyt mietiskellä, miten paljon ystävilläni olisi annettavanaan polttareihin, jos ajattelee minun ja kunkin heistä välistä ystävyyttä ja joitain meheviä yksityiskohtia. Esimerkiksi:

  1. Vanha hyvä ystäväni Matu tekee maailman parhaita mokkapaloja, ah niitä olisi ihana maistella polttareissa, slurps!
  2. Hullun rempseä opiskelukaverini Iida vetää sairaan hyviä ja uuvuttavia jumppia, ah miten HUIPPUA olisi päästä omissa polttareissa yksityistunnille esim. lempparini baletin tai muun tanssillisen jumpan merkeissä, Iidan pitämänä koko polttariporukalle!!
  3. "Kaksoskamuni" Tanja taiteilee herkullisia drinkkejä töikseen, ah miten ihanaa olisi saada hänen tekemänsä nimikkodrinkki (tai pari..) omissa polttareissa!

On ihan huippu etu, jos polttariporukka pystyy ja haluaa ja voi käyttää hyväkseen polttareiden suunnittelussa ja toteuttamisessa omia taitojaan, esimerkiksi edellä mainituilla tavoilla. Sillä voi säästää rahaa (esim. ohjelmanumeroissa) ja taata mielenkiintoisuutta ja tekemistä koko päiväksi! :)


Mitä polttareissa tehdään ja mitä ei?
Omissa polttareissani haluaisin ehdottomasti sekä rentoutumista että tekemistä. Ehkä enemmän kuitenkin tekemistä ja nimenomaan erikoista ja erilaista tekemistä, jotta päivä jäisi ikimuistoisena ja ainutlaatuisena mieleeni koko loppuelämäksi.
Monet hääbloggaajat ovat kertoilleet samantyylisiä toiveita ja ajatuksia polttareidensa ohjelman suhteen kuin mitä itsekin olen ajatellut. En pidä nolaustehtävistä (pienimuotoiset jekut ovat kuitenkin aina paikallaan, hih!) enkä ääri-extremestä (kuten laskuvarjo- tai benjihypyistä). En ole morsiussauna-tyyppiä enkä karaoke-tyyppiä. En haluaisi viettää polttareitani vain neljän seinän sisällä tai samassa paikassa koko ajan –ehkä olen siinä(kin) mielessä vähän levoton sielu!

Pitäisin todella paljon lukuisista eri tekemisistä ja tehtävistä, piknik jossain ulkona kauniilla säällä olisi ihanaa, samoin jokin pienempi extreme-temppu –esim. ystäväni Neean kertoma wc-pyttyralli kuulosti ihan huippuhauskalta! :D Olisi juuri minun näköistäni käydä jollain yksityistanssitunnilla ja syödä paljon kaikkia ihania herkkuja –olen nimittäin tunnettu karkkihiiri ja muutenkin perso kaikelle hyvälle. Jotain once in lifetime –juttua olisi upeaa päästä kokeilemaan, mutta myös rentoutua spa-/kauneushoitolatyylisesti.

Kaikkea huippua miettiessäni olen huomannut, että en taida olla niitä vaatimattomimpia ihmisiä –mitä tulee ainakin polttareihin. Vaikka haaveet ovat ainakin osittain melko korkealentoisia, tiedän, että polttarijengini osaa järjestää minulle parhaat polttarit ja juuri minun näköiset sellaiset! Ja mitä nyt yhtään kaasojani ja muita ystäviäni tunnen, tulen varmasti yllättymään totaalisesti –ja täysin positiivisessa mielessä varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti