Sisällön tarjoaa Blogger.

Ever mine, ever thine, ever ours.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

PAPPI, lukkari, talonpoika..KANTTORI!

Kaunis Tuomikirkko.
Viime viikolla käytiin sulhon kanssa varmistamassa meidän seurakunnalta, että ollaanhan nyt ihan sata varmasti merkitty oikein vihkimisaika ja onhan ne siellä merkinny oikeelle päivälle sen. :D Kaikki oli kunnossa, vihkiminen on oikealla päivällä ja samaan aikaan, joka on painettu kutsuihin (jotka muuten tänään lähti postiin!! lähivieraat saa ne sitten kyläilyjen yhteydessä).
Samalla kun siellä päin käytiin, varattiin päivystävän papin avustuksella myös vihkipappi ja kanttori (en tienny, että sekin pitää "varata"). Tuli lievästi rasistinen ja syrjivä olo, kun pyysimme sellaista pappia, joka "ei ole siirtymässä eläkkeellä muutaman vuoden sisällä"... :D syy tähän järisyttävään vaatimukseen nuoresta papista on se, että haluaisimme käyttää samaa pappia vuosien varrella mahdollisiin ristiäisiin ja muihin kirkollisiin menoihin. Idea siis olisi, että saisimme meidät vihkivästä papista ns. perhepapin. :)

Noista ovista sitä sitte kävellään kohti alttaria, huij! :)
Meidän vihkipäivänä töissä olevista (nuorista) papeista ja kanttoreista meille valikoitui nainen sekä papiksi että kanttoriksi. Saimme seurakuntareissulla kuulla (tai tarkistettua) myös sen, että kirkossa vihkimistilaisuudessa kuluu aikaa korkeintaan puoli tuntia, ihan sama millä vihkikaavalla haluaa mennä. Siis 30 minuuttia! ENINTÄÄN! Se on toisaalta aika lyhyt aika, mutta toisaalta aika paljon siihen saisi ängetä puhetta ja musiikkia, jos sen haluaisi kestävän kauan. Me emme sulhon kanssa ole kovin innoissamme olleet ikinä virsistä, joten luultavammin meidän vihkikaavaan sisällytetään korkeintaan yksi virsi. Emme myöskään ole ajatelleet mitään Raamatun lukua tms. puhetta/lukemista, jonka joku muu kuin pappi suorittaisi. Innolla odotan papin tapaamista kesällä, että voidaan yhdessä suunnitella juuri minun ja sulhon näköistä vihkimistä! :)

Alttari <3
  
Saippuakuplien puhallusta!

Tiitittidii-Tiitittidii! TÄÄ on se käytävä. :)

2 kommenttia:

  1. Tuolle samalle käytävälle astelen minäkin kahden vuoden päästä. Nyt jo jännittää!!

    VastaaPoista
  2. No varmasti, muakin alko jännittään heti kun hääpäivä päätettiin! :D Mukavia (jännäys)hetkiä hääsuunnittelujen parissa! :)

    VastaaPoista